Mesura 12301

Ajuts a inversions per a la millora dels processos de transformaci贸 i comercialitzaci贸 dels productes agraris inclosos a l鈥檃nnex 1 del Tractat CE, excepte els de la pesca.

Actuacions

 • Creaci贸, ampliaci贸 i/o millora de microempreses agroaliment脿ries.
 • Creaci贸, ampliaci贸 i/o millora de petites o mitjanes empreses (en endavant, pime)agroaliment脿ries.
 • Creaci贸, ampliaci贸 i/o millora d鈥檃grobotigues.

Beneficiaris

 • Persones f铆siques o jur铆diques amb 脿nim de lucre.
 • Cooperatives, associacions i/o fundacions sense 脿nim de lucre que tinguin per objecte la reinserci贸 laboral de persones discapacitades i que contemplin, als seus estatuts, l鈥檃ctivitat de transformaci贸 i comercialitzaci贸 de productes agraris inclosos a l鈥檃nnex 1 del Tractat Constitutiu de la CE.
 • Per a la creaci贸, millora i/o ampliaci贸 d鈥檃grobotigues: Persones f铆siques o jur铆diques que comercialitzin productes de l鈥檃nnex 1 del Tractat Constitutiu de la CE.
 • En tots els casos, es tracta d鈥檈mpreses agroaliment脿ries que tinguin la consideraci贸 de microempreses o pime agroaliment脿ries que realitzin projectes productius d鈥檌nversi贸 inferior a 250.000,00 euros.

Mesura 312

Ajuts a la creaci贸 i desenvolupament de microempreses.

Actuacions

 • Creaci贸, ampliaci贸 i/o millora de microempreses, excepte les dedicades a activitats agroaliment脿ries el producte de les quals estigui incl貌s a l鈥檃nnex 1 del Tractat CE i les de turisme i lleure, per diversificar i potenciar el teixit econ貌mic en els territoris rurals.

Beneficiaris

 • Persones f铆siques o jur铆diques amb 脿nim de lucre que tinguin la consideraci贸 de microempreses, i no pertanyin als sectors del turisme o de l鈥檕ci.

Mesura 313

Foment d鈥檃ctivitats tur铆stiques

Actuacions

 • Creaci贸, ampliaci贸 i/o millora d鈥檈stabliments tur铆stics de capacitat redu茂da o d鈥檈mpreses d鈥檃ctivitats d鈥檕ci.
 • Les modalitats d鈥檃llotjament subvencionables s贸n: Allotjaments rurals regulats pel Decret esmentat al par脿graf anterior i hotel, hostal, fonda, c脿mping, alberg de joventut, casa de col貌nies i granja escola o assimilables.

Beneficiaris

 • Persones f铆siques o jur铆diques amb 脿nim de lucre que tinguin la consideraci贸 de microempreses o pime, del sector del turisme o de l鈥檕ci.

Tipus d鈥檃jut: m脿xim un 35 % del cost total subvencionable amb un import m脿xim de 200.000 鈧 per beneficiari en un per铆ode de 3 anys.

Recordar que:
Inversions elegibles d鈥檜n m铆nim de 12.000,00 euros, sense IVA, en l鈥櫭爉bit territorial Leader.
En el cas de societats civils particulars (SCP), caldr脿 que tinguin elevada a p煤blica l鈥檈scriptura de constituci贸.

Queden excloses de ser persones beneficiaries dels ajuts Leader les comunitats de b茅ns. (art. 4.2)
Les persones f铆siques i jur铆diques que compleixen les condicions de Contracte Global d鈥橢xplotaci贸 no poden sol路licitar l鈥檃jut de la mesura 313, sin贸 han de sol路licitar-ho a la 311 (DAR). (art. 4.3)
En el cas de les persones jur铆diques amb 脿nim de lucre i d鈥檈ntitats sense 脿nim de lucre participades per ens locals, haur脿 de figurar, a l鈥檕bjecte social dels seus estatuts l鈥檕bjecte per la qual es demana l鈥檃jut. (art. 4.1)

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona