L鈥檃cte comptar脿 amb l鈥檃ssist猫ncia de;

  • Hble. Sr. Josep Maria Pelegr铆, Conseller d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural
  • Sr. Jordi Sala, Director General de Desenvolupament Rural del Departament d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural
  • Sr. Pere Prat, president del Consorci Leader de la Noguera-Segri脿 Nord
  • Sr. Joaquim Felip, vicepresident d鈥橝DRI-NOC (Grup d鈥橝cci贸 Local coordinador del projecte)

Descarrega el programa

Noranta petites i mitjanes empreses benefici脿ries d鈥檃juts Leader a Catalunya rebran aquest proper dia 25 d鈥檕ctubre un certificat d鈥橢mpresa Sostenible com a reconeixement al proc茅s d鈥檌mplantaci贸 de pol铆tiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que han portat a terme en el marc del projecte de cooperaci贸 interterritorial Gesti贸 Sostenible Rural. L鈥檃cte, que tindr脿 lloc a partir de les 10 del mat铆 a l鈥檈sgl茅sia del Monestir de les Avellanes (Os de Balaguer- Noguera), estar脿 presidit pel Conseller d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural, Josep Maria Pelegr铆, acompanyat del Director General de Desenvolupament Rural, Jordi Sala, del president del Consorci Leader Noguera Segri脿 Nord, Pere Prat i el vicepresident d鈥橝drinoc, coordinador del projecte, Eduard Llor脿.

El projecte Gesti贸 Sostenible Rural (2009-2015) promou la integraci贸 volunt脿ria de pol铆tiques de RSE a les empreses benefici脿ries d鈥檃juts p煤blics dels territoris rurals (Eix 4-PDR 2007-2013), com a f贸rmula per garantir la seva sostenibilitat, i per extensi贸, la de les comarques on s鈥檜biquen. En el cas de Catalunya, GSR compta amb el suport expl铆cit del Departament d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural, que ha incorporat el foment de la RSE en els territoris rurals dins les l铆nies estrat猫giques del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) i en el mateix procediment administratiu de gesti贸 dels ajuts Leader. Gesti贸 Sostenible Rural est脿 coordinat per l鈥橝ssociaci贸 de Desenvolupament Rural de la Zona Nord Oriental de Catalunya i finan莽at per la mesura 421 de l鈥橢ix 4 Leader del PDR de Catalunya.

D鈥檃questa manera, en el marc de les convocat貌ries del PDR 2011 i 2012, el conjunt d鈥檃questes noranta empreses han portat a terme un programa individualitzat de millora en els 脿mbits econ貌mic, ambiental i social de les seves organitzacions, que en funci贸 de la voluntat de cada territori, ha condicionat o b茅 l鈥檕btenci贸 d鈥檜n percentatge addicional d鈥檃jut o b茅 la totalitat de l鈥檃jut. Acompanyades durant tot el proc茅s per t猫cnics especialistes en RSE dels 13 territoris, les empreses han apostat per la implantaci贸 de sistemes de gesti贸 avan莽ats (planificaci贸 estrat猫gica, sistemes de qualitat, processos d鈥檌nnovaci贸...), per l鈥檃n脿lisi dels impactes ambientals i per l鈥檃n脿lisi de la satisfacci贸 dels seus grups d鈥檌nter猫s (millora de les condicions sociolaborals dels treballadors, aplicaci贸 de pol铆tiques de conciliaci贸, an脿lisi de la satisfacci贸 del client, compra responsable...).

Amb aquestes 90 empreses, ja s贸n 164 les organitzacions del medi rural que des de l鈥檃ny 2009 i en el marc d鈥檃quest mateix programa, han rebut un certificat d鈥檈mpresa sostenible. El primer acte de reconeixement a les empreses del programa es va celebrar l鈥檃ny passat a Barcelona.

A m茅s del lliurament dels diplomes, l鈥檃cte del proper 25 d鈥檕ctubre es completar脿 amb una jornada de debat i reflexi贸 dels territoris rurals per avan莽ar cap a models de desenvolupament intel路ligent, en l铆nia amb l鈥檈strat猫gia 2020 de la Uni贸 Europea. En aquest marc, est脿 prevista la confer猫ncia 鈥淐atalunya, territori socialment responsable鈥, a c脿rrec d鈥橢va Rovira, responsable de RSE de la Direcci贸 General d鈥橢conomia Social i Cooperativa i del Treball Aut貌nom; una taula rodona en la que, sota el t铆tol 鈥淓strat猫gies per a la consolidaci贸 de Territoris Intel鈥igents鈥, explicaran la seva experi猫ncia les comarques del Ripoll猫s, la Garrotxa i el Priorat, i un darrer panell d鈥檈xperi猫ncies d鈥檈mpreses socialment responsables. La jornada es clour脿 amb una degustaci贸 de producte local, amb la col路laboraci贸 del projecte Gustum.

GESTI脫 SOSTENIBLE RURAL ha desenvolupat tamb茅 m煤ltiples accions encaminades a difondre el concepte de la Responsabilitat Social Empresarial entre els diferents agents socioecon貌mics dels territoris Leader. Al llarg dels darrers quatre anys s鈥檋an organitzat m茅s de 90 actes de sensibilitzaci贸, s鈥檋an impartit diferents cursos formatius a empreses, s鈥檋an programat visites d鈥檌ntercanvi empresarial i s鈥檋a publicat diferent material divulgatiu i pedag貌gic. Aix铆 mateix, el projecte compta amb un observatori de la RSE al m贸n rural, amb m茅s de 10.000 visites l鈥檃ny: www.gsrural.org, i amb una plataforma d鈥檌nnovaci贸 oberta per al m贸n rural www.smartrural.org.

Aquesta activitat es desenvolupa en el marc de l鈥橢ix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel per铆ode 2007-2013, i est脿 cofinan莽ada pel Fons Europeu Agr铆cola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d鈥橝gricultura Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural.

PER A M脡S INFORMACI脫:

Bego帽a Garcia Barco

Consorci Intercomarcal d鈥橧niciatives Socioecon貌miques Aquesta adre莽a electr貌nica s'est脿 protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

977 40 27 92

Susanna Alsina Coll

Coordinaci贸 Gesti贸 Sostenible Rural Aquesta adre莽a electr貌nica s'est脿 protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

972 27 16 00

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona