Imatge ple

El Consorci Intercomarcal d鈥橧niciatives Socioecon貌miques va realitzar el passat 11 de febrer de 2014, la sessi贸 ordin脿ria del Ple de l鈥檈ntitat en qu猫 es va presentar un resum de l鈥檈xecuci贸 del programa Leader a les comarques de la Terra Alta i la Ribera d鈥橢bre.

Des de l鈥檃ny 2009 fins a l鈥檃ctualitat, el Consorci ha proposat l鈥檃provaci贸 de 122 expedients d鈥檌nversi贸 econ貌mica a les dues comarques, la qual cosa ha suposat una inversi贸 total de 13.558.426,08 euros, per la qual s鈥檋a atorgat un import de subvenci贸 de 3.962.543,72 euros. Els ajuts Leader tenen car脿cter de cofinan莽ats pel Departament d鈥橝gricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural i el Fons Europeu Agr铆cola de Desenvolupament Rural (FEADER). Les inversions subvencionades han tingut un impacte directe en la generaci贸 d鈥檕cupaci贸 amb 66 llocs de treball creats i 139 llocs de treball consolidats.

Actualment est脿 obert el termini per sol鈥icitar els ajuts a l鈥檈mpara de l鈥橭rdre AAM/336/2013, de 16 de desembre. El Consorci Intercomarcal d鈥橧niciatives Socioecon貌miques disposa d鈥檜na dotaci贸 pressupost脿ria de 524.258,43 euros per atorgar ajuts a les actuacions destinades a la millora dels processos de transformaci贸 i comercialitzaci贸 dels productes agraris i agrobotigues, creaci贸 i desenvolupament de microempreses, foment d鈥檃ctivitats tur铆stiques i conservaci贸 i millora del patrimoni rural. El termini per a presentar les sol鈥icituds d鈥檃jut finalitza el proper dia 22 de febrer.

Tamb茅 es van presentar els resultats dels projectes de cooperaci贸 en els quals ha participat el Consorci. En el marc dels projectes Gesti贸 Sostenible Rural, Odisseu i Gustum es van realitzar una s猫rie d鈥檃ctuacions per donar continu茂tat al treball portat a terme des de l鈥檃ny 2012. Aix铆 mateix, el Consorci es va incorporar en dos nous projectes de cooperaci贸: Energia i Forest i Masies + Sostenibles.

El projecte Energia i Forest pret茅n impulsar la sostenibilitat dels territoris rurals catalans basant-se en una estrat猫gia de foment de l鈥檈stalvi i efici猫ncia energ猫tica i en la promoci贸 de les energies renovables basades en fonts end貌genes, especialment la biomassa. Entre les actuacions realitzades, cal destacar la implantaci贸 de la comptabilitat energ猫tica a un ajuntament de la Terra Alta.

El projecte Masies + Sostenibles pret茅n con猫ixer la situaci贸 actual dels habitatges rurals a茂llats per millorar les condicions de vida dels seus habitants, tendir a l鈥檃utosufici猫ncia de les masies, reduir el seu impacte ambiental i les seves despeses econ貌miques. En el marc d鈥檃quest projecte, cal destacar l鈥檈laboraci贸 d鈥檜n cens de masies d鈥檜n municipi del territori i la realitzaci贸 d鈥檜na auditoria energ猫tica en un allotjament rural.

(Els ajuts i les actuacions anteriors es desenvolupen en el marc de l鈥橢ix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel per铆ode 2007-2013, i estan cofinan莽ats pel Fons Europeu Agr铆cola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d鈥橝gricultura Ramaderia, Pesca, Alimentaci贸 i Medi Natural).

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona