Gesti贸 Sostenible Rural

Descripci贸 i objectius:

El projecte 鈥淕esti贸 Sostenible Rural: Cap a la consolidaci贸 de territoris Smart鈥 pret茅n consolidar la Responsabilitat Social (RS) com a eix estrat猫gic del model de desenvolupament socioecon貌mic territorial, implicant i alineant a totes les parts interessades cap a un mateix repte com煤: la sostenibilitat o construcci贸 de territoris intel鈥igents (Territoris Smart). Els objectius generals del projecte s贸n fomentar la gesti贸 de la RS de tots els agents tractors del territori i la seva posada en valor; afavorir el di脿leg i la intercooperaci贸 entre aquests, i comunicar els 猫xits territorials en mat猫ria de RS.

Aquest projecte 茅s la continu茂tat del projecte de cooperaci贸 interterritorial 鈥淕esti贸 Sostenible Rural鈥 que s鈥檋a portat a terme durant el per铆ode 2009-2012 amb el finan莽ament del Ministeri d鈥橝gricultura, Alimentaci贸 i Medi Ambient (MAGRAMA). Aquest projecte consisteix en la implantaci贸 de la RS a les empreses benefici脿ries dels ajuts Leader, les quals reben un increment m脿xim del 5% de l鈥檃jut.

Grups d鈥檃cci贸 local cooperants:

Els tretze grups de Catalunya.

Accions executades i resultats obtinguts:

S鈥檋a continuat realitzant acompanyament t猫cnic als beneficiaris adherits al projecte a trav茅s d鈥檃ssessorament individual per a la implantaci贸 dels plans de millora. Des de l鈥檌nici del projecte, al 2009, s鈥檋an adherit un total de 10 empreses, 7 de les quals ja han implantat el pla de millora. Les tres restants es troben en fase d鈥檌mplementaci贸.

S鈥檋a impartit la jornada formativa 鈥淓ines de RSE per a les empreses鈥 (16 h) amb els seg眉ents continguts: planificaci贸 estrat猫gica de l鈥檈mpresa, gesti贸 i control pressupostari, manual de procediments, pol铆tica ambiental i grups d鈥檌nter猫s. La valoraci贸 ha estat de 4 sobre 5. Han assistit 5 promotors.

S鈥檋a realitzat una visita formativa a organitzacions sostenibles de les Garrigues i la Ribera d鈥橢bre (projecte de desenvolupament sostenible agroambiental de l鈥橝ssociaci贸 Trenca i projecte d鈥檕li ecol貌gic Mas de la Pitoia a la Reserva de Sebes). Han assistit un total de 25 persones i la valoraci贸 ha estat de 4 sobre 5.

S鈥檋a editat material de difusi贸 amb l鈥檕bjectiu de donar a con猫ixer el Codi de Gesti贸 Sostenible i sensibilitzar a les organitzacions del territori en mat猫ria de RS.

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona