Projectes de cooperaci贸 catalana

En el marc de l鈥橭rdre AAM/184, de 20 de juny, que regula la cooperaci贸 entre els grups d鈥檃cci贸 local de Catalunya, durant l鈥檃nualitat 2012, s鈥檋an portat a terme els seg眉ents projectes:

Logotip Gustum

Descripci贸 i objectius:

El projecte 鈥淕ustum鈥 consisteix a promocionar els productes agroalimentaris de qualitat produ茂ts al territori, aix铆 com fomentar-ne la sin猫rgia amb la restauraci贸, el turisme i el comer莽. Els principals objectius s贸n identificar els productes i productors, valoritzar-los, facilitar-ne la promoci贸 i comercialitzaci贸 i vincular-los amb la restauraci贸 i les rutes tur铆stiques del territori.

V铆deos

Ribera d'Ebre: Aliments, Persones i Territori

Terra Alta: Aliments, Persones i Territori

Llegiu-ne m茅s...

Programa odisseu

Descripci贸 i objectius:

El projecte Odisseu pret茅n el retorn i la inserci贸 laboral dels i les joves al medi rural amb els comprom铆s social d鈥檃quests amb els seu territori rural d鈥檕rigen.

Els principals objectius s贸n:

鈥 Prevenir i frenar l鈥櫭▁ode de joves rurals cap al medi urb脿 o periurb脿 i fomentar el retorn del capital hum脿 format.

鈥 Afavorir i promoure el comprom铆s social de la joventut amb el seu territori rural i promoure la integraci贸 professional de la joventut en els seus territoris rurals.

鈥 Sensibilitzar al teixit empresarial sobre el valor afegit que suposa 鈥榚l coneixement 鈥 i 鈥榚l talent鈥 de la joventut per a les seves empreses.

鈥 Sensibilitzar a la joventut, a la poblaci贸 en general i als agents locals sobre els efectes i impactes de la migraci贸 juvenil en el desenvolupament de les zones rurals.

Grups d鈥檃cci贸 local cooperants:

Els tretze grups de Catalunya.

Llegiu-ne m茅s...

Gesti贸 Sostenible Rural

Descripci贸 i objectius:

El projecte 鈥淕esti贸 Sostenible Rural: Cap a la consolidaci贸 de territoris Smart鈥 pret茅n consolidar la Responsabilitat Social (RS) com a eix estrat猫gic del model de desenvolupament socioecon貌mic territorial, implicant i alineant a totes les parts interessades cap a un mateix repte com煤: la sostenibilitat o construcci贸 de territoris intel鈥igents (Territoris Smart). Els objectius generals del projecte s贸n fomentar la gesti贸 de la RS de tots els agents tractors del territori i la seva posada en valor; afavorir el di脿leg i la intercooperaci贸 entre aquests, i comunicar els 猫xits territorials en mat猫ria de RS.

Aquest projecte 茅s la continu茂tat del projecte de cooperaci贸 interterritorial 鈥淕esti贸 Sostenible Rural鈥 que s鈥檋a portat a terme durant el per铆ode 2009-2012 amb el finan莽ament del Ministeri d鈥橝gricultura, Alimentaci贸 i Medi Ambient (MAGRAMA). Aquest projecte consisteix en la implantaci贸 de la RS a les empreses benefici脿ries dels ajuts Leader, les quals reben un increment m脿xim del 5% de l鈥檃jut.

Grups d鈥檃cci贸 local cooperants:

Els tretze grups de Catalunya.

Llegiu-ne m茅s...

Logotip Arca

Gesti贸 sostenible rural Logo

Gustum. Alimentaci贸

Programa Odisseu

Departament d'Agricultura Generalitat de Catalunya

Consell Comarcal Terra Alta

Consell Comarcal Ribera d'Ebre

Seu electronica Tramits

Logo Diputaci贸 de Tarragona