Omet al contingut
Inici » PROJECTE ESTRATÈGIC 2021

PROJECTE ESTRATÈGIC 2021

El projecte “GR-99 Camí Natural de l’Ebre” és una iniciativa que neix de l’Estratègia de Desenvolupament Local de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. El turisme, juntament amb el sector agroalimentari, es posiciona com a eix clau dins el futur desenvolupament de les comarques. Per aquest motiu, en aquest projecte es fa incís en el sender de gran recorregut que transcorre el riu Ebre, el GR-99, com a excel·lent oportunitat de dinamització turística per als territoris a l’entorn del curs fluvial.

Objectius

L’objectiu general del projecte es centra en promocionar el GR99 com a recurs turístic a la comarca de la Ribera d’Ebre i, més específicament:

 • Conèixer l’estat actual del GR-99 al seu pas per la comarca de la Ribera d’Ebre i conèixer l’estat dels enllaços que connecten el GR-99 amb tots els municipis de la comarca.
 • Sensibilitzar sobre els valors del GR-99 com a recurs turístic acostant el GR-99 a la població en general per tal que determinats trams puguin ser realitzats per diferents targets d’usuaris, tant locals com turistes: famílies amb nens, persones grans i, fins i tot, persones amb determinades discapacitats físiques.
 • Promocionar el GR-99 entre la població de la comarca i les comarques limítrofes.
 • Promocionar el GR-99 com a recurs turístic de la comarca de la Ribera d’Ebre.

Públic objectiu

Ciutadania de la comarca de la Ribera d’Ebre, comarques limítrofes i turisme en general.

Accions

 • Creació d’un itinerari/paquet turístic del GR-99 a la comarca de la Ribera d’Ebre.
 • Diagnosi de l’estat actual del GR-99 al seu pas per la comarca de la Ribera d’Ebre i dels enllaços que connecten el GR-99 amb tots els municipis de la comarca i proposta de mesures de millora i condicionament.
 • Sortides tècniques de descoberta del GR-99 a la Ribera d’Ebre i segona caminada popular.

Resultats esperats

 • Es pretén assolir un bon coneixement de l’estat actual del GR-99 a la Ribera d’Ebre i dels enllaços que connecten el GR-99 amb tots els municipis de la comarca.
 • Es pretén unir el GR-99 amb tots els pobles de la comarca i que els usuaris del GR-99 puguin visitar els recursos existents en totes les poblacions de la comarca (patrimoni, recursos gastronòmics, etc.)
 • Sensibilitzar la població sobre els recursos naturals de què disposa el territori.
 • Promoure el GR-99 com a recurs turístic.
 • Impacte social positiu: es facilita l’accés a la població a una experiència esportiva, cultural, d’oci i de contacte amb la naturalesa en línia amb l’actual demanda de la societat. A més, l’elaboració del paquet turístic destinat a persones amb discapacitats físiques permetrà fer accessible un tram del GR-99 a aquest col·lectiu de la població.

Recursos generats

Es generaran uns itinerari o paquets turístics del GR-99 a la comarca de la Ribera d’Ebre i, en concret, un d’adreçat a persones amb mobilitat reduïda. Aquest material estarà disponible a la web del CIS i també a les webs de les entitats locals vinculades al sector turístic de la comarca.

GAL coordinador: CIS, Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques
Persona de contacte: Begoña Garcia Barco – gerencia@cisriberaebre-terraalta.org
Entitats col·laboradores: Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre Ajuntaments de la comarca de la Ribera d’Ebre Taula de turisme de la Ribera d’Ebre (Associació d’Empresaris de Turisme Rural de la Ribera d’Ebre, Associació d’Artesans de les Terres de l’Ebre i Reserva Natural de Sebes) Àmbit d’actuació: Tots els municipis de la comarca de la Ribera d’Ebre